Belastningsdepression og stress – ØV

Annemette Jensen skriver under Stress påvirker udviklingen af paradentose:

“har været sygemeldt nu siden april 2007 med belastningsdepression og stress. Er i behandling med Lyrica 300mg og efexor 300 mg (har også prøvet cymbalta men kan ikke tåle dette).
Er i behandling via psykiater og er også hos psykolog. Det går meget langsomt fremad men får en del tilbagefald.
Er det muligt man gennem test (målinger på hjerne og blod) kan undersøge hvad der er galt.
Jeg kan snart ikke holde det ud mere.
ØV
   

PS. Beklager dette indslag fik jeg sat helt forkert ind.”

Hej Annemette

Med en belastningsdepression kan det desværre godt tage lang tid, før man kommer ovenpå igen. Du vil gerne have undersøgt, hvad der er galt, men man kan ikke med nogen simpel måling undersøge dette, og det er heller ikke nødvendigt. En læge, psykiater eller psykolog kan ud fra din historie, dine symptomer og dine evner kunne afgøre, hvad du fejler. Men frem for at fokusere på, hvad der er galt, er det vel bedre at fokusere på, hvordan du får det bedre igen?

Du skriver, at du “ikke kan holde det du mere”, men det er faktisk det, du helst skal. Jo mere du kæmper imod din tilstand, jo længere tid tager det. Hvis du i stedet kæmper med din tilstand, så går det hurtigere. Dvs. du accepterer, at du er, hvor du er, og så stille og roligt arbejder på at få det bedre. Medicin og terapi er dele af dette, men ting som kost, motion, mental afslapning, fysisk velvære, at skabe indhold i hverdagen er absolut lige så vigtige ting.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————————-

Kender du til belastningsdepression? Skriv gerne om dine erfaringer nedenfor.

5 comments on “Belastningsdepression og stress – ØV

  1. Vibeke Juul Poulsen

    Kære Annemette.

    Ja, prøv om du kan acceptere din situation. Selv om det er slemt nu, så kan du få det meget værre (tro mig jeg taler desværre af erfaring).
    Jeg vil meget stærkt anbefale dig at få fat i James Wilsons bog Adrenalfatigue. Den omhandler de fysiologiske processer v.stress, og ikke mindst hvad du kan gøre ved det. Du KAN blive rask. Læser du ikke engelsk, udkommer bogen d.12.6. på dansk. Den hedder da Binyretræthed.

    Mange venlige hilsner

    Vibeke Juul Poulsen

  2. Vibeke Juul Poulsen

    Hej Annemette.

    Lige en tilføjelse. Inden du få fat i Wilsons bog, kan jeg anbefale Thomas Falkenbergs blog om stress.

    Venlig hilsen

    Vibeke Juul

  3. mogensen

    Hvad gør jeg, når jeg nu har fået PTSD både, ved sykolog, psykiater + arbejdsmedicinklinik og nu er i resourceafklaring ved kommunen og skal i praktik mm. for at afklares. De professionelle har peget på revalidering og kommunen skal nu til at afgøre hvad der er bedst. En sagsbehandler sidder nu med kortene og aner faktisk ikke hvad det handler om. Kan bare spørge til om jeg ikke skal have medicin. Denne diagnose skal ikke bare medicineres, men behandles med værktøj + tid og accept fra systemet. Det er systemet der er problemet.

  4. Pingback: Svar til Mogensen

  5. Pingback: Du kan sagtens få en ungdomsuddannelse med en diagnose - #1

You must be logged in to post a comment.